Menu

STEM AKADEMIJA U BRČKOM UPISUJE NOVE POLAZNIKE: Neka i vaše dijete bude spremno za digitalno doba Istaknuto

stem5U ponedeljak je u Brčkom održan besplatan pokazni čas STEM akademije, gdje su se buduća STEM djeca i njihovi roditelji upoznali sa STEM trenerima, robotima i drugom edukacijskom opremom, te metodologijom rada na STEM akademiji. Nakon izvrsnog uspjeha koju je prva STEM akademija u BiH ostvarila u Tuzli, Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA pokrenula je ovaj svoj obrazovni program za djecu i mlade (6-15 godina) i u Brčkom.


Program STEM akademije usmjeren je na razvoj logičkog razmišljanja, kreativnosti, kolaboracijskih, komunikacijskih i prezentacijskih vještina, a kroz edukaciju u područjima programiranja, robotike, inženjerstva, elektronike, logike i dizajna, tehnologija u oblaku.


STEM djeca se u okviru akademije uče logici, istraživanju i promišljanju, programiranju, robotici, korištenju alata za obradu teksta, slike, zvuka i videa, upotrebi tehnologija u oblaku, sigurnoj i odgovornoj digitalnoj komunikaciji i kolaboraciji, kroz samostalan i timski rad.


Kroz igru, problemski i projektni pristup STEMovci će razviti svoje kompetencije, programersku i kognitivnu logiku, strukturirati svoj mozak i naučiti još jedan jezik – jezik digitalnih uređaja.


Sveobuhvatni obrazovni program STEM akademije usmjeren je ka razvoju znanja i kompetencija neophodnih svakom pojedincu u digitalnom dobu, uvodeći polaznike u svijet njihove budućnosti.


Stoga požurite i upišite svoje dijete na STEM akademiju u Brčkom, slanjem prijavnog obrasca putem web stranice www.stem-akademija.ba


Više informacija o programu STEM akademije u Brčkom možete dobiti putem e-maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , na tel. 063 043 088, te na FB stranici STEM akademije.

 

stem1stem2stem3stem4stem5stem6stem7stem8stem9stem10

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com