Menu

Biciklistički klub „Sv. Nikolaj" Brčko po šesti put organizuje "Biciklijadu" Istaknuto

Plakat - Biciklijada 2017. - finalBiciklistički klub „Sv. Nikolaj" Brčko po šesti put, i ove godine uz pokroviteljstvo Vlade Brčko distrikta BiH, organizuje "Biciklijadu" koja će se održati u nedjelju (15.10.)

 

Registracije učesnika je u 11:00 sati na Trgu Mladih, pored gradske fontane, a polazak defilea u 12:00 sati kroz gradske ulice u dužini od 7km, nakon čega se dolazi na Trg Pravde (12:30 sati) gdje će biti upriličen dalji tok programa kao što je vožnja na poligonu, vožnja sa preprekama, i spora vožnja.

 

Predviđene su i vrijedne nagrade za sve učesnike kao što su 2 bicikla, 300 majici, 20 biciklističkih trubi, 20 biciklističkih kaciga, 100 led sijalica.

 

"Ovim događajem nastavljamo sa promocijom i unapređenjem rekreativnog, sportskog, turističkog i ekološkog biciklizma, te podizanju duševnog i fizičkog zdravlja kod ljudi", kazali su organizatori.

 

Biciklistički klub „Sv. Nikolaj" Brčko osnovan je u januaru 2013. godine i iza sebe ima pet uspješno organizovanih biciklijada u Brčkom, brojna putovanja i saradnje sa biciklističkim klubovima iz BiH i regiona.


Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com