Menu

1DFCD746 9EA3 4077 ADF1 294E42DB4878

4565988C C436 47F5 80EA 33A9CB25097E

BIMAL pozvao Turske privrednike da investiraju u BiH Istaknuto

bimalbaa Jedina fabrika za proizvodnju jestivog ulja, BIMAL d.d. Brčko, uzela je učešće na danas održanom Trilateralnom poslovnom forumu Bosna i Hercegovina – Srbija – Turska, ne kojem je jedna od glavnih tema bio poljoprivredno-prehrambeni sektor ove tri ekonomije.

Brčanski BIMAL, koji već nekoliko godina bilježi snažni porast izvoza svojih proizvoda u Tursku, u saradnji sa Turskom vidi priliku za jačanje privrede Bosne i Hercegovine, prije svega kroz privlačenje investicija u poljoprivrednu proizvodnju i proširenje proizvodnih kapaciteta.

seval-2010„Poljoprivreda Bosne i Hercegovine je potencijal koji treba razvijati i turski investitori su danas imali priliku da prepoznaju potencijal ulaganja kako u poljoprivredni sektor tako i u prehrambenu industriju. BIMAL je otvoren za sve vrste saradnje da se poljoprivreda BiH, u saradnji sa turskim, ali i ostalim investitorima, podigne na viši nivo“, izjavio je danas Ševal Suljkanović, pomoćnik Uprave BIMAL-a za ekonomska pitanja.

Ševal Suljkanović dodatno ističe kako razvoj poljoprivrede direktno utiče na razvoj prehrambene industrije Bosne i Hercegovine. Trilateralni susreti, kao što je ovaj, daju polaznu osnovu za širenje obima saradnje u smislu budućih investicija u BiH odnosno izvoza na tursko tržište.

BIMAL posluje u sastavu STUDEN Holdinga i zajedno sa drugim proizvodnim i distributivnim kompanijama čini jedan od najvećih agro-industrijskih kompleksa u Bosni i Hercegovini, gdje se proizvode osnovni prehrambeni proizvodi. STUDEN Holding je u junu ove godine otvorio vlastitu distribuciju u Turskoj, odakle ostvaruje lakši pristup tržištu i lokalnoj bazi kupaca, i brže reagovanje na potrebe ovog tržišta, bilo da se te potrebe zadovoljavaju proizvodima iz članica STUDEN Holdinga ili drugih kompanija koje žele poslovati sa Turskom.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com

x

91BF2014 45C7 4C25 BBFC 757C1C654474