Menu

“LJUBAV I TROFEJI IDU ZAJEDNO” - Odbojkaški par iz Brčkog ne zna za neuspjehe Istaknuto

san i almTBmNi5wbmcHwgALjubav odbojkašice Sandre Mitrović i odbojkaša Almira Čola krunisana je uspjesima, a već tradicionalno ovaj par zajedno proslavlja osvojene trofeje.


Sandra je dugogodišnja odbojkašica Bimal Jedinstva sa kojim je osvojila sve što se može osvojiti u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini - 15 trofeja Kupa RS, 11 titula šampiona BiH i 9 pehara u Kupu BiH.

 

Almir sa mnogo uspjeha nosi dres brčanske Mladosti, a u posljednje četiri sezone od kako je sitgao u ovaj klub osvojio je četiri Kupa RS i po tri duple krune u BiH.

 

Njihove priče na terenu uglavnom se završavaju pobjedama i trofejima, upravo zbog toga trude se da van terena manje pričaju o ovom sportu, a Almir Čolo je otkrio čija je riječ posljednja.

 

- Na početku smo mnogo pričali o odbojci, sada se trudimo da to stavimo u drugi plan, međutim, uvijek poslije utakmica ova tema se sama od sebe nameće. Savjetujemo jedno drugo, moram da priznam da Sandra tu prednjači jer je ipak, iskusnija. Utkala je svoje ime u sve trofeje koje Jedinstvo ima u svojim vitrinama tako da moram da je slušam, bar dok ne osvojim još toliko trofeja – kaže Čolo.

 

Sandra i Almir već su ove godine, svako za svoj klub, nastupili u Ligi šampiona, a to je, kažu posebno iskustvo.

 

- Pričala sam Almiru o Ligi šampiona jer sam ja i prošle godine igrala u ovom takmičenju i drago mi je da je i on sa svojim klubom nastupio u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. To je posebno iskustvo i drago mi je da ćemo sutra djeci moći da pričamo o tome – rekla je Sandra Mitrović.

 

Ovaj odbojkaški par svakako očekuje nasljednike na terenu, a Almir Čolo kaže da bi volio da igraju na Sandrinoj poziciji.

 

- Sigurno ćemo, kada budemo imali djecu pokušati da ih usmjerimo u sport, a odbojka se nekako nameće kao prirodan slijed događaja. Međutim, nadam se da će igrati na pozicji primača-korektora, što je Sandrina specijalnost, a ne na mojoj poziciji srednjeg blokera. Na taj način će sigurno više biti na terenu i više će uživati u ovom sportu – našalio se Čolo.

 

S obzirom na ovoliki broj trofeja Sandra i Almir već imaju problema sa prostorom, a odličja drže na više lokacija.

 

- Imamo pun ormar trofeja i medalja u stanu, uglavnom zlatnih, a moram priznati da nam već ponestaje mjesta. Ako Sandra odluči da donese i medalje koje je osvojila prije naše veze moraćemo imati sobu samo za medalje – završio je Čolo.

 

Da bi njena bila zadnja, Mitrovićevu smo pitali da li ima omiljenog odbojkaša.

 

- Naravno da imam, ali to ću ipak ostaviti za sebe – našalila se Mitrovićeva i dodala da nije teško pogoditi o kome se radi.

 

http://www.blic.rs/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com