Menu

Brčko: Mališani uživali kroz “Dječije radosti kroz sport” Istaknuto

1204sportissimo-678x381Proteklog vikenda Sala Ekonomske škole u Brčkom vrvila je mališanima uzrasta od četiri do šest godina, koji su se družili kroz sport i svoja znanja o istome.

 

"Dječije radosti kroz sport" aktivnost je iza koje je stala Asocijacija Sportissimo iz Brčkog. Na njihov poziv okupili su se ne samo mališani iz Brčkog nego i iz Doboja, Ugljevika i Tuzle.

 

"Osnovni cilj ovih događaja je da djecu uputimo na pravi put, da se bave sportom, da steknu dobre i zdrave navike i da nastave sutra, ako ne profesionalnim sportom da se bave, bar da imaju zdravu naviku koju će prenijeti na svoju djecu" rekao je Milomir Mandić, predsjednik Asocijacije Sportissimo.

 

Mališani, njih oko 300, takmičili su se u poligonskom znanju i prezentovali svoje vještine koje stiču kroz programe školica sporta.

 

"Dječije radosti kroz sport" projekat je Vlade Brčko distrikta, koje je Sportissimo uspješno realizovao tokom vikenda.

 

/BDCTV/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com