Menu

"Čep za hendikep": Malu Anelu iz Brčkog obradovali sa 1.368 komada pelena Istaknuto

pelUdruženje "Anđeli" iz Krepšića kod Brčkog u okviru humanitarne akcije "Čep za hendikep" obezbijedilo je 1.368 komada pelena za djevojčicu Anelu Ćejvanović sa posebnim potrebama.

 

"Zahvaljujemo se udruženju ,,Anđeli " iz Krepšića koji su putem humanitarne akcije ,,ČEP ZA HENDIKEP" uručili 1368 komada pelena za našu Anelu Ćejvanović. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali i koji i dalje učestvuju u ovoj akciji prikupljanja čepova. Ovom prilikom pozivamo sve naše prijatelje, poznanike i roditelje koji imaju djecu s posebnim potrebama da se priključe ovoj humanitarnoj akciji ČEP ZA HENDIKEP i time olakšamo našoj djeci i sami sebi kupovinu pelena i drugih potrepština", kazala jue porodica Ćejvanović.

 

Akcija "Čep za hendikep" je pokrenuta sa ciljem da pokaže da se humanost može ispoljiti bez ijedne donirane konvertibilne marke i idejom razvijanja društvene svijesti i značaju reciklaže, koja u ovome slučaju može doprinijeti boljem i lakšem životu onih koji se bore sa problemima i izazovima hendikepa i invaliditeta.

 

Akcija podrazumijeva prikupljanje svih vrsta plastičnih čepova koji se recikliraju kao tvrda plastika, kako bi se sredstvima prikupljenim reciklažom osigurala nabavka pomagala koja osobama uskraćenim za slobodno i nesmetano kretanje u velikoj mjeri olakšavaju život.

 

Akcija "Čep za hendikep" je i dalje u toku – pridruži se i ti!

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com