Menu

baner for web jpg

Odjeljenje za javnu bezbjednost Distrikta potpisalo memorandum sa NVO Istaknuto

vladaodfads Šef Odjela za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta BiH Uroš Vojinović danas je sa nevladinim organizacijama: Posavina bez mina, Omladinski centar „Vermont" i Forum mladih za demokratiju potpisao Memorandum o saradnji u oblasti zaštite i spašavanja.

„Ovo je nastavak aktivnosti započetih 2013. godine, u smislu dobijanja podrške od nevladinog sektora na prostoru Distrikta po pitanju različitih aktivnosti koje su vezane za nadležnosti Odjeljenja za javnu bezbjednost. Posebno je dobro je što ćemo dobiti podršku i u segmentu vezano za deminiranje jer memorandum obezbjeđuje mogućnost ostvarivanja većih aktivnosti na prostoru Brčkog uz minimalne troškove. Pored "Posavine bez mina", svoje učešće u saradnji sa Odjeljenjem ponudili su Vermont i Forum mladih za demokratiju tako da smo potpisali ove memorandume koji su pravni osnov da se ta saradnja ostvari i bude uspješna ", kazao je Vojinović.

Svjetlana Pavlović, predsjednica organizacije „Posavina bez mina" istakla je da potpisivanje ovog memoranduma predstavlja kariku koja je nedostajala ovoj organizaciji koja je posljednje vrijeme realizovala projekte iz IPA fonda i sa nekim vrlo značajnim donatorima.

„Da bi čovjek imao uspješnu saradnju sa stranim donatorima izuzetno je bitno da ima podršku i lokalne zajednice koju mi danas dobijamo potpisivanjem ovog memoranduma. I prije smo imali potpisan memorandum sa gradonačelnikom Distrikta, međutim za nas kao organizaciju je jako bitno da imamo potpisan memoranduma sa relevantnim odjeljenjem gdje možemo uspostaviti saradnju. U momentima kada imamo podršku stranih donatora jako je bitno da lokalna zajednica prepoznaje nas kao organizaciju od javnog interesa, tako da se tu zatvara jedan krug kojeg čine civilno društvo, vlast i strani donatori, sve što je potrebno u tom krugu da bi se nešto uradilo ne samo za ovo područje već i cijelu zemlju", istakla je Pavlović.

Ovom prilikom, brčanskom Klubu terenaca 4×4 i koordinatoru za krizne situacije u Odjelu za javnu bezbjednost Mirsadu Hasanbašiću, u ime Ministarstva sigurnosti BiH uručene su pohvale za nesebičan trud i rad koji su dali za vrijeme poplava u 2014. godine.

Miroslav Lukić, predsjednik brčanskog Kluba terenaca 4×4 i koordinator za krizne situacije pri Odjelu za javnu bezbjednost Mirsad Hasanbašić kazali su da je dobijanje ovog priznanja za njih čast ali da ujedno predstavlja i veliku odgovornost za dalje aktivnosti.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com