Menu

Usvojen Plan čišćenja, održavnja i pranja ulica u Brčko distriktu Istaknuto

cecfadsVlada Brčko distrikta dala je suglasnost na plan i program redovitog čišćenja i pranja javnih prometnih površina kao i na program održavanja javnih zelenih površina u Brčko distriktu BiH za 2016. godinu.

Članovi Vlade na prijedlog Odjela za javne poslove odobrili su i Prijedlog odluke o povjeravanju javnih ovlasti iz oblasti tehničkih pregleda vozila.
Predstojnica resornog odjela Svjetlana Čivčić je istaknula da je temeljem Odluke o povjeravanju javnih ovlaštenja iz oblasti tehničkih pregleda ovaj značajan posao dobio Centar za tehničke sisteme Brčko distrikta koji ima obvezu da uveže sve tehničke preglede u jedinstveni sustav s bazom podataka koji su potrebni za registraciju vozila u BiH.
"Ovaj posao trebao bi da vrši Odjel, međutim, pošto kadrovski i tehnički nije osposobljen za to opredjeljenja su da se to povjeri pomenutoj instituciji koja će vršiti i obuku kadrova koji rade na tehničkim pregledima vozila kao i provjeru njihovih znanja svake dvije godine", izjavila je na konferenciji za medije predstojnica Odjela za javne poslove Svjetlana Čivčić.
Prema njenim riječima kada je u pitanju plan čišćenja, održavnja i pranja ulica u Brčko distriktu koji su članovi Vlade također usvojili, prioriteti su poredani po zonama, na uže i šire gradsko jezgro, ulice izvan grada, te ulice na području Distrikta. Plan sadrži i raspored košenja javnih zelenih površina, dok održavanje i čišćenje školskih dvorišta nije u obvezi ovog odjela nego škola, a u Odjelu za obrazovanje postoje sredstva za te namjene.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com