Menu

Mirsad Đapo razgovarao sa rukovodiocima RJ Čistoća i obišao objekte ove radne jedinice Istaknuto

obilazak deponijeVršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Komunalno Brčko" Mirsad Đapo danas je krenuo u obilazak organizacionih jedinica i objekata preduzeća kako bi se na licu mjesta upoznao sa stanjem na terenu, ali i zaposlenicima i uslovima u kojima rade.

 


Obilazak radnih jedinica unutar preduzeća započeo je u RJ "Čistoća" jer je ove godine u ovoj radnoj jedinici planirano dosta procesa koji moraju biti okončani. O svim tekućim pitanjima i problemima razgovarao je sa šefom radne jedinice, izvršnim rukovodiocem i šefovima službi za odvoz otpada i za javnu higijenu.

 

Tokom obilaska objekata koje koristi tehnička operativa u naselju Brod razgovarano je o poteškoćama koje radnu jedinicu očekuju sa kamionima nabavljenim na lizing, a koji od oktobra nisu u funkciji što, prema riječima v.d. direktora, ostavlja ovu radnu jedinicu sa samo jednim kamionom starim 17 godina.

 

"Model ćemo pripremiti već idući mjesec. Vrlo je bitno da prvo bude usvojen poslovni plan i da sa Skupštinom kao osnivačem, Vladom i parlamentarnom većinom dogovorimo novi model. Važno je da imamo podršku da ova radna jedinica ostane u sastavu i organizaciji kakvu ima sada", rekao je v.d. direktora i dodao da špekulacijama o privatizaciji ove radne jedinice nema mjesta.

 

sastanak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naglasio je rukovodiocima da ova radna jedinica mora biti spremna i za mogućnost koja se pominje ovih dana u javnosti, o čemu naše preduzeće ne odlučuje, a to je da se otpad sa područja Brčko distrikta BiH vozi za Bijeljinu, te da u tom smisli moramo biti kvalitetni partneri gradu.

 

Takođe je razovarano o problemu kontinuiranog gubitka u poslovanju ove radne jedinice. Procjena je da će gubitak samo ove godine biti 700.000 maraka.

 

"Nisu radnici krivi za to, niti je u organizaciji problem. Problem je u cijeni i ukupnom organizovanju zajedničkih troškova", napomenuo je v.d. direktora i dodao da će nakon usvajanja poslovnog plana biti izvršene korekcije plata, da bi bile usklađene sa ostalima u javnom sektoru.

 

"To je možda najbitnije za ovu radnu jedinicu, pored elektrodistribucije i vodovoda, jer su tu najniži lični dohoci. 10% što im je bilo uzeto prošle godine će kroz ove korekcije biti vraćeno. Nadam se da će i to pomoći da se atmosfera ovdje popravi, rekao je v.d. direktora.

 

Vršilac dužnosti direktora Mirsad Đapo obišao je i takođe i Azil za pse i deponiju smeća, koje su u sastavu radne jedinice Čistoća.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com