Menu

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi Treće osnovne škole Brčko odazvao se veliki broj roditelja Istaknuto

esoZahvaljujući Vijeću učenika Treće osnovne škole Brčko danas se preko četrdeset roditelja odazvalo akciji dobrovoljnog darivanja krvi.

 

 

Dr. Azrija Pašalić, šefica Odjeljenja za transfuziju u brčanskoj bolnici kazala je da trenutno nije velika potrošnja krvi, ali da su uvijek dobro došle zalihe.

 

"Trenutno nije velika potrošnja krvi, ali moramo imati svih krvnih grupa u zalihi. Trudimo se da obrađena i sigurna krv čeka onoga kome je potreba. Trenutno smo u deficitu sa negativnim RH faktorima, ali ne toliko nisko da bi trebali nešto vanredno organizovati" kazala je Pašalić.

 

Veliki broj roditelja je pozdravio današnju akciju koji su ujedno i iskoristili priliku i pozvali ostale roditelje i građane koji mogu da daju krv da učine to djelo.

 

Među roditeljima bio je I Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH koji je, također, kao roditelj dao krv.

 

Današnju akciju podržali su i zaposlenici JZU "Zdravstveni centar" Brčko distrikta BiH.

 

eso

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com