Menu

Zasjedala Komisija za praćenje primjene Zakona o spomenicima i simbolima u Brčko distriktu BiH Istaknuto

Komisija za spomenike foto 2Komisija za praćenje primjene Zakona o spomenicima i simbolima u Brčko distriktu BiH razmatrala je i usvojila Izvještaj o obilasku lokacija za izgradnju spomenika i simbola po zahtjevima pet mjesnih zajednica. Članovi ove komisije obišli su u srijedu 7. 2. 2018. godine lokacije za izgradnju spomenika i simbola i razgovarali s podnosiocima zahtjeva u mjesnim zajednicama Gluhakovac, Meraje, 4. juli, Brezovo Polje i Brod. Zajedno s članovima Komisije lokacije su obišli i predstavnici Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove Vlade Brčko distrikta BiH.

 


-Tokom obilaska lokacija konstatovano je da je na četiri lokacije došlo do izmjene lokacija za gradnju spomenika, a da je peta lokacija MZ Brod ostala ista i da je prihvatljiva za davanje saglasnosti na rješenje urbanizma. Shodno tome, na današnjoj sjednici smo verifikovali zahtjev MZ Brod za postavljanje spomenika - rekao je Ilija Marić, predsjedavajući Komisije.


Preostale četiri lokacije za izgradnju spomenika šehidima i poginulim borcima Komisija će razmatrati kada dođu rješenja nadležnog odjeljenja po zahtjevima mjesnih zajednica za izdavanje novih lokacijskih uslova.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com