Menu

Druga osnovna škola Brčko: Održana opštinska takmičenja Istaknuto

odbojka i fudbal međuškosko 9Proteklog vikenda Druga osnovna škola bila je, u skladu sa Kalendarom takmičenja, domaćin takmičenja iz islamske vjeronauke, odbojke i fudbala i, svakako, opravdala očekivanja. Domaćin se pobrinuo za cijelu organizaciju, pa su se takmičari osjećali ugodno a sama takmičenja su, u tehničkim smislu, zadovoljila sve principe Pravilnika o takmičenju.

 


Takmičenje iz islamske vjeronauke održano je za učenike osmih i devetih razreda, a otvorio ga je direktor škole mr. Mario Babić.

 

U kategoriji osmih razreda prvo mjesto pripalo je učenici Adelisi Čokić (IX O. Š.), drugo mjesto zauzela je učenica Osme osnovne škole Nejra Junuzović, dok je treće mjesto bila Amela Lević (IX O. Š.).

 

Najbolji takmičar devetih razreda je Faruk Joldić (III O. Š.), druga je Maida Čačković (VII O. Š.) a treće mjesto je Dalija Avdić (II O.Š.).

 

Na samom kraju takmičenja, glavni imam Medžlisa Brčko mr. Mustafa ef. Gobeljić se obratio svim takmičarima, a najboljima je dodijelio i novčanu nagradu.


Sportska takmičenja (odbojka za djevojčice i fudbal za dječake) su održana u sali Ekonomske škole.

 

Najuspješnije odbojkašice bile su učenice Prve osnovne škole, drugo mjesto osvojila je IV O. Š., a X O. Š. plasirala se na treće mjesto.

 

Najboljom igračicom proglašana je Anja Todorović.

 

Iz malog fudbala je, također, prvo mjesto osvojila Prva O. Š., Sedma O. Š. osvojila je drugo, dok je treće mjesto pripalo učenicima Devete O. Š.

 

Najbolji strijelci bili su Tarik Biserović i Nemanja Todorović.

 

odbojka i fudbal međuškosko 5odbojka i fudbal međuškosko 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24.02.2018.I.V 19

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com