Menu

U Brčkom za Dan nezavisnosti položeni vijenci na spomenik šehida i boraca Armije RBiH Brčko Istaknuto

1 mart 5Politički zvaničnici, predstavnici vlasti u Brčkom, boračka udruženja kao i građani danas su povodom obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti BiH položili vijence na centralni spomenik šehida I boraca Armije RBiH Brčko.

 

 

Predsjednik Jedinstvene organizacije boraca Armije RBiH Brčko Safet Bahor kazao je da je 1. mart jedan od najznačajnijih datuma u novijoj historiji BiH.

 

"Jedan od najznačajnijih datuma u novijoj historiji BiH je 1. mart. Nažalost, ima i onih koji ne priznaju taj datum i ako ne priznaju i ako ne vole ovu domovinu znaju gdje su granice. Sava je blizu, a nije daleko ni Drina. Ko je ne voli može preko Drine ili Save. Mi je volimo i volit ćemo je, jer ovo je naša jedina domovina", kazao je Bahor.

 

Predsjednik SDA Brčko distrikta BiH i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić kazao je da su buduće generacije dužne da pamte historijske datume i sjećaju se hrabrosti naših građana.

 

"Mi u našoj burnoj, ali kratkoj historiji krajem prošlog stoljeća imali smo priliku biti svjedocima historijske odluke građana BiH koji su hrabro odlučili da njihova zemlja nastavi put samostalno i nezavisni. Nažalost, kroz kratko vrijeme ta nezavisnost morala se braniti golim životima i velike žrtve su pale i ovo je vrijeme gdje moramo raditi da te žrtve ne budu uzaludne, a i nisu uzaludne. Ova zemlja je i dalje nezavisna bez obzira šta joj je bilo planirano da se desi. Najvažnije je da ova zemlja ide, ali sigurnim putem ka članstvu EU i to je najznačajnije za nove generacije koje dolaze i koje su dužne pamtiti ove historijske datume i sjećati se hrabrosti naših građana", kazao je Kadrić.

 

1 mart 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 mart 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 mart 31 mart 41 mart 51 mart 61 mart 7

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com