Menu

Za poziciju zamjenika direktora SIPA predložen Đuro Knežević, biviši Komandant Jedinice opće Policije Brčko distrikta BiH Istaknuto

7-zamjenik-1422610420Nezavisni odbor Parlamenta BiH sačinio je sinoć rang listu najuspješnijih kandidata za rukovodne pozicije policijskih tijela BiH, koja će biti upućena ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću i Vijeću ministara, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Odbora Enes Obralija.

 


"Za direktora Granične policije BiH će od Nezavisnog odbora biti predložen Zoran Galić, koji je ujedno i jedini kandidat za tu poziciju, jer je jedan protivkandidat odustao, a jedan se nije pojavio na intervjuu", rekao je Obralija novinarima.

 

Prema njegovim riječima, za poziciju zamjenika direktora Granične policije BiH uspješna su bila tri kandidata - Fahrudin Halač, Jasmin Gogić i Ensad Korman.

 

"Za poziciju direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH najbolje plasirani kandidat i ujedno kandidat koji je u odnosu na sve druge osvojio najveći broj bodova je Mirsad Vilić", rekao je Obralija.

 

On je naveo da je, osim Vilića, na listi za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela bio i Jasmin Gogić koji je, takođe, osvojio više od 50 posto od maksimalno mogućeg broja bodova.

 

"Za poziciju zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, popunjavaju se dva mjesta, najbolje plasirana su četiri kandidata Ivica Bošnjak, Relja Kovač, Dragan Prodanović i Ranko Vuković", rekao je Obralija.

 

Za poziciju zamjenika direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ predložen je Đuro Knežević. Inače, ovo bi bio drugi mandat Kneževića na funkciji zamjenika direktora SIPE. Podsjećamo, Knežević je u SIPU otišao sa pozicije komandanta Jedinice opće policije Policije Brčko distrikta BiH nakon niza godina uspješnog rada u ovoj lokalnoj zajednici.

 
Nasem zapovjedniku cestitamo i zelimo uspijesan rad.

 

"Nezvisni odbor će pozvati kandidate, koji su ušli u uži izbor, da do srijede iduće sedmice, 14. marta, dostave ljekarska uvjerenja. Mi ćemo listu sa ovim prijedlozima uputiti ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću", dodao je Obralija.

 

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH obavio je juče i danas intervju sa 18 kandidata koji ispunjavaju uslove propisane javnim konkursom za sprovođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela BiH.

 

Iako su uredno obaviješteni, kandidati Šero Družić i Robert Perić nisu se odazvali intervjuima.

 

Na javni konkurs za rukovodne pozicije Granične policije BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i zamjenika direktora SIPA-e stigle su 33 prijave 20 kandidata, među kojima je jedna žena.

 

/agencije/infobrcko

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com