Menu

Brčko: Đakomo Lazarini i Roberta Benedeti - prvaci BiH u latino -američkim plesovima

plesssČlanovi plesnog kluba "Mambo" iz Brčkog, Đakomo Lazarini i Roberta Benedeti na prvenstvu BiH u latino – američkim plesovima održanom u sali Tehničke škole u okviru obilježavanja godišnjice Brčko distrikta, ponijeli su titulu državnog prvaka BiH u ovoj sportskoj disciplini.

 

 

Ovaj plesni par je tako dobio mogućnost da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u latino – američkim plesovima.

 

Pobjednički par

 

Lazarini i Benedeti su, inače, proglašeni za najbolji plesni par na svijetu u kategoriji ispod 21 godinu, osvajači su nekoliko desetina turnira iz kalendara Svjetske plesne organizacije, a takođe su i finalisti Evropskog prvenstva.

 

Pored prvenstva, sinoć je održan i Međunarodni turnir u latino-američkim i stnadardnim plesovima, a u sali Tehničke škole u Brčkom je nastupilo oko 600 učesnika iz pet zemalja.

 

Organizator ovog najvećeg Internacionalnog takmičenja u sportskom plesu u BiH je plesni klub ''Mambo'' iz Brčkog.

 

http://radiobrcko.ba/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com