Menu

Ćoseti kod Brčkog: Krao drva iz šume, a vlasnik kad ga je vidio pustio psa, zatim pucao iz vatrenog oružja i ranio ga u leđa Istaknuto

drva-2- 58b5201144de6Policiji Brčko distrikta BiH dana 10. 3. oko 15,00 sati, od strane ljekara Zdravstvenog centra Brčko, prijavljeno da je u prostorije centra dovezeno lice koje je zadobilo povrede najvjerovatnije iz vatrenog oružja.

 

 

Po prijavi su postupili policijski službenici, koji su došli do saznanja da je lice sa inicijalima Š.S., rođen 1994. godine, zadobio lake tjelesne povrede u predjelu leđa, nanesene najvjerovatnije iz vatrenog oružja. Prema prikupljenim informacijama, imenovani je sa još tri lica, boravio u šumi nepoznatog vlasnika, u blizini mjesta Ćoseti, gdje je došlo nepoznato lice koje je na iste pustio psa, a zatim na njih i pucalo iz vatrenog oružja, prilikom čega je pogođeno lice Š.S.

 

O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a policijski službenici su izvršili uviđaj na mjestu događaja.

 

Nakon preduzetih operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici su prikupili informacije da se u vezu sa izvršenjeme krivičnog djela "Izazivanje opšte opasnosti" iz člana 317 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, dovodi lice sa incijalima S.N. sa područja Ćoseta.

 

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršen je pretres kuće i vozila, vlasništvo lica S.N., i tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti za koje postoje osnovi sumnje da su korišteni u izvršenju predmetnog djela.

 

Policijski službenici provode i dalje radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti koje se odnose na ovo krivično djelo, te će protiv lica S.N. biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com