Menu

baner for web jpg

Brčanski osnovci žele na državna takmičenja Istaknuto

ROBOTIKA-4-e1520859592163-642x336Natjecanje osnovaca Brčko distrikta iz poznavanja nastavnog gradiva, kao i sportska natjecanja, koja su počela prije petnaestak dana, od sljedećeg vikenda se nastavljaju jačom dinamikom.

 

 

Do sada su obavljena natjecanja iz poznavanja vjeronauka i nekoliko sportskih disciplina. Najviše uspjeha za sada bilježe učenici Prve osnovne škole, kaže ravnatelj Druge osnovne škole, Mario Babić, koji koordinira ova natjecanja.

 

Već od sljedećeg vikenda osnovce očekuje materinski i engleski jezik, geografija i još nekoliko sportskih natjecanja.

 

„Do kraja takmičarskog kalendara ostaje da se održi 21. aprila takmičenje iz više disciplina koje se organizuju u Drugoj osnovnoj školi. To su: fizika, biologija, matematika, naučno-tehničko obrazovanje, smotra likovnih radova i takmičenje horova", najavljuje Babić.

 

Kompletno natjecanje završava krajem travnja, a promocija najboljih će se upriličiti s krajem školske godine.

 

Babić, kaže da je brčanskim osnovcima to jedina razina natjecanja koje imaju. Nisu uključeni u kalendare natjecanja u entitetima niti na državnoj razini, mada bi oni to željeli. Izuzetak su samo rijetki slučajevi, poput nastupa na Maloj olimpijadi u Sarajevu, ili individualni nastupi pojedinih škola na nekim takmičenjima.

 

„Moram istaknuti da u okviru određenih programa i projekata u kojima škole učestvuju naši učenici ponekada dobiju mogućnost da izađu van Brčko distrikta. Dakle, u okviru Bosne i Hercegovine ili država u okruženju, što je za nas za svaku pohvalu", naglašava Babić.

 

Dakle, učenici i nastavnici imaju volju i želju odmjeriti svoje znanje sa vršnjacima iz ostatka države, samo je potrebno da im nadležni dogovore i organiziraju takve sadržaje. S obzirom na specifičnost političkog uređenja Brčko distrikta, imaju šansu da upravo oni ovdje budu domaćini jednoj državnoj smotri znanja gdje bi se svake godine okupljali najbolji osnovci iz cijele BiH. Ideja postoji, samo se čeka potez politike.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com