Menu

Brčko: Regionalno druženje planinara na Majevici Istaknuto

0313planinari-678x381Regionalno druženje planinara postalo je već tradicija u Brčkom, a i ove godine je upriličeno povodom obilježavanja godišnjice Brčko distrikta BiH.

 

 

Organizator planinarskog druženja bilo je PD Platani iz Brčkog, a pridružili su im se brojni planinari iz okruženja.

 

"Staza je lagana, nazvao bih je stazom zadovoljstva. Nalazimo se na 87 metara nadmorske visine a penjemo se na 104 metra, što je za planinare smiješno. No, kako nemamo druge staze koristimo ono što imamo uz druženje i zabavu" rekao je Žarko Popić, predsjednik PD "Platani" Brčko.

 

Svi zajedno hodali su oko 12 kilometara, a na povratku su vrijeme iskoristili kako bi što bolje uživali u mogućnostima koje nudi planinarski dom domaćina.

 

"Četiri ili pet puta sam ovdje, naša društva imaju dobre odnose a radili smo zajedno i neke projekte. Očekujemo i ove godine lijepo druženje" rekao je Zvonko Josić, predsjednik PD "Granaš" Štrepci.

 

"Ovdje sam prvi put, mada se družimo dugi niz godina. Ove godine ženske članice našeg društva prvi puta učestvuju na ovom druženju. Majevica nije teška za pješačenje, za onoga ko ima kondicije. Dobra je staza" rekla je Safija Pedlić, PD "Majevica" Srebrenik.

 

"Svaka planina ima nešto svoje lijepo, nijedna nije ista. Ljudi koji se ne bave ovime mjere planinu po nadmorskoj visini, a to nije mjerilo. Najvažniji faktor su vremenski uslovi, fizička sposobnost, adekvatna oprema..." rekla je Ranka Savičić, PD "Čičak" Čelinac.

 

Planinarsko društvo Platani trenutno broji 68 članova. U svom vlasništvu ima osam dunuma zemlje, na kojem je i izgrađen planinarski dom kojim se ponose i za koji kažu da je među boljima na prostoru bivše Jugoslavije.

 

http://brcko.tv

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com