Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Od aprila Brčaci će srce, dušu i mišiće moći ojačati na trim stazi u Gradskom parku Istaknuto

Trim-staza-2Brčaci će za nepunih mjesec dana konačno moći besplatno ojačati mišiće, srce i dušu na trim stazi koja će krasiti brčanski Gradski park.

 

 

Staza će biti širine 90 centimetara sa gumirano-plastificiranom podlogom.

 

Kako su nadležni kazali park će biti dodatno uređen podrezivanjem krošnji drveća, kao i zamjenom dotrajalih stabala.

 

Ukupna vrijednost investicije je 214.000 maraka.

 

Na društvenim mrežama počele su i rasprave oko izgradnje trim staze u Brčkom, a jedna od njih je i primjer u kojem se navodi da Banja Luka uskoro dobija trim stazu oko parka dužine 1200 metara koja će koštati 60.000 maraka. Mnogi su postavili pitanje kako je moguće da Banja Luka prave dužu stazu za manje novca, dok u Brčkom se pravi kraća staza u odnosu na Banja Luku I sa puno više novca.

 

Također, neki su postavili pitanje da li će se saditi stabla stara 7 godina od 30 hiljada maraka kao na Pjesačkoj zoni u Brčkom!?

 

Bez obzira na navedeno, ipak stručno osoblje za zdravlje čovjeka insistiraju da je najbolje kondiciju postići na otvorenom, jer takve aktivnosti smanjuju stres kojeg danas ima na pretek kod građana Brčkog.

 

Znači, Brčaci, od aprila svi na trim stazu u parku. Na saobraćaj ne obračajte pažnju.

 

Foto: Ilustracija

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com