Menu

"Noćni vukovi" danas sa zvaničnicima Distrikta? Istaknuto

nocni-vukovi-n 660x388Članovi ruske bajkerske grupe "Noćni vukovi" ušli su sinoć u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu u Bijeljini.

 

 

Jedan od Brčaka, kao član "Noćnih vukova" sinoć je, također, dočekao bajkere u Bijeljini.

 

Motoristi će na svojoj "ruti" proći će i kroz Brčko, a špekulira se da će se održati i sastanak sa zvaničnicima Distrikta. Povodom susreta od čelnika za sada se niko nije oglasio.

 

Podsjećamo, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić prošle godine dočekao je u Brčkom oko 150 članova Motokluba „Noćni vukovi" iz Rusije, Makedonije, Srbije, Slovačke, Crne Gore i Republike Srpske gdje su zajedno položili vijenac ispred Spomenika srpskih boraca u Brčkom.

 

Nakon sinoćnjeg ulaska u BiH predsjednik Moto-federacije Rusije Jevgenije Strogov kazao je da Noćni vukovi ni u kojem smislu nikome nisu prijetnja za sigurnost, pa ni BiH.

 

"Smisao našeg hodočašća je širenje duhovne veze među narodima i prijateljima u Srbiji i Republici Srpskoj, povezivanje kultura, jer naši narodi imaju dugu istoriju i davnašnje veze među crkvama i narodima, to je ista kultura i ista vjera i to za nas mnogo znači", naveo je Strogov.

 

U turneji do Banja Luke učestvuje 20 bajkera iz Rusije koji putuju automobilima, a u hodočašću im se pridružuju i članovi drugih moto udruženja, duhovna lica i brojni građani.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com