Menu

Budžet za 2018. godinu: Skupština Distrikta i danas odgođena zbog odsustva predstavnika kluba HSS-a Istaknuto

Skupstina prazna salaOsma vanredna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH sa tačkom dnevnog reda "razmatranje i usvajanje budžeta Brčko distrikta BiH za 2018. godinu" i danas je odgođena zbog opravdanog odsustva tri člana kluba HSS-a Peje Mendeša, Ivana Krndelja i Tomislava Stjepanovića.

 

 

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić kazao je da se nada da će tri zastupnika što prije ozdraviti i doći na zakazanu sjednicu u ponedjeljak.

 

"Zastupnici su priložili ljekarska uvjerenja i nismo u mogućnosti otvoriti tačku dnevnog reda o budžetu Distrikta za 2018. godinu. Prinuđeni smo zaključiti današnji rad 8. vanredne sjednice. Sljedeću sjednicu zakazali smo za ponedejeljak /26.3./ i nadam se da će tri hrvatska zastupnika ozdraviti i pridružiti nam se sjednici kako bi počeli sa razmatranjem i usvajanjem budžeta za 2018. godinu", kazao je Kadrić.

 

Podsjećamo, zbog istog scenarija prošla vanredna sjednica /19.3./ Skupštine Distrikta nije bila održana.

 

Danas u 11 sati u prostorijama HDZ 1990 konferenciju za novinare na temu "politička situacija u Distriktu"  održati će Tomislav Stjepanović, predsjednik IO HDZ 1990 Brčko distrikta BiH, ​Ivan Krndelj, predsjednik HSS Braća Radić Brčko distrikta BiH i ​Pejo Mendeš, dopredsjednik HSS Braća Radić Brčko distrikta BiH.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com