Menu

Strogov: Mora postojati razlog da se nekom od Noćnih vukova zabrani ulazak u BiH Istaknuto

nocni vu blPredsjednik Moto-federacije Rusije Jevgenije Strogov izjavio je danas u Banjoj Luci da su začuđeni da je nekim njihovima članovima zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, ali da svaka država ima pravo da nekome otvorili ili zatvori svoju granicu.

 


"Ali za to mora da postoji jak razlog", naveo je Strogov ističući da su začuđeni politički obojenom situacijom u vezi s njihovim boravkom u BiH te kako se to pokazuje u medijima.

 

Navodi da cilj njihovog boravka u RS nije sastanak s entitetskim predsjednikom Miloradom Dodikom, već obilazak pravoslavnih hramova.

 

U Banjoj Luci će kaže, biti do sutra, a njihova poruka je širenje duhovne veze među "pravoslavnim zemljama".

 

Kaže da dolaze već deset godina na ove prostore i svake godine su boravili u Banjoj Luci, s ciljem povezivanje kultura, te da su s njima uvijek i ljudi koji nisu motociklisti te pravoslavni sveštenik.

 

Dvadesetak pripadnika Moto-kluba Noćni vukovi iz Rusije su u Banjoj Luci posjetili pravoslavni Hram Hrista Spasitelja, a zatim spomenik ruskom caru Nikolaju Drugom, koji je otkriven 2014.godine. Sutra idu u pravoslavni hram u Ritešiću kod Doboja, a zatimse vraćaju u Srbiju.

 

Oni su sinoć ušli u BiH na Pavlovića mostu, a tvrde da obilaskom manastira u RS šire, kako kažu, srpsko-rusko prijateljstvo.

 

Članovi tog moto-kluba su, kako je ranije najavljeno, na proputovanju koje nosi naziv "Ruski Balkan", a pretpostavlja se da će se sastati s političkim predstavnicima RS-a.

 

Entitetski predsjednik Milorad Dodik je, 9. januara, na Dan RS-a, ordenom časti sa zlatnim zracima odlikovao osnivača i predsjednika Moto-kluba Noćni vukovi iz Ruske Federacije Aleksandra Sergejeviča Zaldostanova.

 

/klix/fena/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com