Menu

Vlada Distrikta nije podržala amandmane na Budžet SDP-a, HSS-a, PDP-a, SP-a i zastupnika Stjepanovića Istaknuto

2018-03-26-I dalje redovne mjere od poplava-1Vlada Brčko distrikta BiH podržala je na 44. vanrednoj sjednici amandmane Komisije za budžet Skupštine Brčko distrikta BiH na Prijedlog Budžeta za 2018. godinu od broja 390 do broja 427. Članovi Vlade nisu podržali amandmane na Budžet SDP-a, HSS-a, PDP-a, SP-a i nezavisnog poslanika Tomislava Stjepanovića. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Nacrt Zakona o izvršenju Budžeta Brčko distrikta BiH za 2018. godinu po hitnom postupku.

 


Izmjene se odnose na rok od 30 dana u kojem korisnici moraju podnijeti izvještaj o namjenskom utrošku sredstava dodijeljenih za realizaciju projekata. Korisnici granta kojima se dodjeljuju sredstva koja se ne odnose na projekte dužni su podnijeti izvještaj o namjenskom utrošku sredstava dodijeljenih u prethodnoj godini do dana podnošenja zahtjeva za nova sredstva, a najkasnije do 30. septembra naredne godine. Korisniku granta prema usvojenim izmjenama neće biti dodijeljena sredstva ako nije podnio izvještaj o namjenskom utrošku sredstava dodijeljenih u prethodnoj godini.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com