Menu

baner for web jpg

Potvrđeno pisanje portala infobrcko: Zbog smrti Nejle Bajrić (3) iz Brčkog podignuta optužnica Istaknuto

zadadfads Porodica Bajrić iz Omerbegovače kod Brčkog nakon nepunu godinu dana dobila je informacije iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH vezane za smrt njihove trogodišnje djevojčice Nejle Bajrić u kojem stoji da je završen krivični postupak i da je 27. oktobra, ove godine podignuta optužnica protiv dr. Ferhate Šećerbegović iz Brčkog zbog nesavjesnog liječenja.

Podsjećamo, Nejla je preminula na putu za tuzlansku bolnicu i za njezinu smrt roditelji su optuživali ljekare u brčanskoj bolnici.

Majka Zada Bajrić je u ovih nepunu godinu dana skoro svaki dan išla u Tužilaštvo i tražila da se konačno završi postupak kako bi se istina objelodanila.

U jednom od razgovora za portal "infobrcko" Zada je kazala je da će se boriti do kraja kako bi ukazala na neodgovornost ljudi u zdravstvu i da su krivi za smrt njezine trogodišnje kćerke.

"Dijete mi je umrlo na rukama u sanitetskim kolima, prije toga me je uzela za ruku i rekla "mama hajmo kući". U zadnje 3 godine vidjela sam toliko korupcije i "ako imaš novac dižu te do neba, a ako nemaš, onda umri. I tačno su me doveli do toga da mi ubiju dijete. Sve sam prodala, sve do zadnjeg da bi nju slali u "banje" zbog hipotonije mišića koju je imala od malena. Od hipotonije mišića niko nije umro. A, vidi šta se desilo. Išli smo privatno kod doktora u Srbiju i bili su ljubazni, a kada ovdje tražim pomoć onda je problem. Sve su diplome kupljene i zato nam je ovako", kazala je tada kroz plač tridesetdvogodišnja Zada Bajrić majka preminule trogodišnje Nejle iz Brčkog.

Takođe, na održanim protestima polovinom decembra 2014. godine porodica Bajrić i učesnici protesta tražili su i suspenziju dr. Šećerbegović do okončanja istrage, te da se najoštrije kazni ako se ustanovi njena krivica za smrt Nejle.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com