Menu

Zada Bajrić: Zar je trebalo godinu dana da se podigne optužnica protiv dr. Šećerbegović iz Brčkog Istaknuto

zadatuz "Ogorčena sam i dalje na institucije. Pa, zar je trebalo godinu dana čekati da se podigne optužnica protiv dr. Ferhate Šećerbegović. Od početka sam bila stava da je ona krivac za smrt moje Nejle, jer je ona moje dijete liječila", kazala je za "infobrcko" Zada Bajrić, majka preminule trogodišnje Nejle Bajrić iz Omerbegovače kod Brčkog.

Nejlu više niko ne može vratiti, kazala je Zada dodajući da bi je jedino zadovoljila smrtna kazna.

"Moje dijete niko više ne može vratiti, a bila bi zadovoljna kada bi Šećerbegović presudili smrtnom kaznom, jer čak ni njen život nije vrijedan mog djeteta. Dokazalo se da je ona kriva, a toliko se moralo čekati. Ne znam šta se htjelo s tim!? Možda da prestanem tražiti pravdu i istinu, možda su mislili ako budem sjedila kući da će se zatvoriti slučaj, ali ja nisam htjela odustati. ", kazala je Zada.

Zada je angažovala advokata Mirnesa Ajanović iz Tuzle kako bi slučaj do kraja bio vođen.

"U drugom sam stanju i trenutno ne mogu hodati, te sam angažirala advokata Mirnesa Ajanović iz Tuzle i vidjet ćemo kojom kaznom će je na kraju kazniti", kazala je Zada.

Porodica Bajrić iz Omerbegovače kod Brčkog je nakon nepunu godinu dana dobila informacije iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH vezane za smrt Nejle Bajrić u kojem stoji da je završen krivični postupak i da je 27. oktobra, ove godine podignuta optužnica protiv dr. Ferhate Šećerbegović iz Brčkog zbog nesavjesnog liječenja.

Podsjećamo, Nejla je krajem prošle godine preminula na putu za tuzlansku bolnicu i za njezinu smrt roditelji su optuživali ljekare u brčanskoj bolnici.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com