Menu

Brčanski “Merhamet” podijelio humanitarnu pomoć Istaknuto

0411merhamet-678x381"Merhamet" Brčko distrikta danas je, po drugi put u ovoj godini, podijelio humanitarnu pomoć za najugroženije stanovništvo na području Brčko distrikta.

 

 

Značajan kontigent sa humanitarnom pomoći stigao je u "Merhamet" iz Njemačke. Podijeljena je humanitarna pomoć u vidu hrane, sredstava za higijenu i garderobe u vrijednosti 30 hiljada konvertibilnih maraka.

 

"Najmnogobrojnija mjesna zajednica je Klanac gdje je oko 100 socijalno-ugroženih osoba kojima je potrebna pomoć" rekao je Bego Muminović, povjerenik MZ Klanac.

 

Iz brčanskog "Merhameta" ističu da broj siromašnih raste iz dana u dan, te da je sve više socijalno-ugroženih.

 

"Zahvaljujem se svim dobrim ljudima koji su poslali ovu donaciju jer je "Merhamet" potreban sve više i više" rekla je Mensija Mujkić, povjerenik MZ Stari Rasadnik.

 

Povjerenici Merhameta uputili su apel svim odgovornim da se donatorima koji obezbjeđuju pomoć obezbijedi plaćanje u vidu prijevoza. Ističu da bi bilo preporučljivo osnovati fond koji bi služio upravo za ovakve stvari.

 

"Mi smo organizacija koja poštuje samo sirotinju, ne gleda na nacionalnost, već isključivo na one kojima je pomoć potrebna" rekao je Mustafa Ibrišimović, predsjednik "Merhameta" Brčko.

 

"Merhamet" će i dalje pomagati koliko god su u mogućnosti a Ibrišimović ističe da je potrebno da svi povjerenici vode evidencije o podjeli ove pomoći, kako bi bili sigurni da je pomoć došla do onih koji su najugroženiji.

 

http://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com