Menu

Budžet Distrikta za 2019. treba usvojiti do kraja ove godine Istaknuto

Trg mladih BrckoDirekcija za finansije je već dobrim dijelom ušla u pripremu budžeta Brčko distrikta za narednu godinu, a članovi brčanske izvršne i zakonodavne vlasti ne kriju spremnost da uz, maksimalno odgovorno ponašanje, budžet Distrikta za 2019. godinu bude usvojen u narednih osam mjeseci.

 

 

"Ovo bi praktično značilo da nema potrebe za privremenim odlukama o finansiranju. Preduslov za ovo je ukrupnjavanje projekata, posebno u segmentu kapitalnog budžeta, u kojem treba odvojiti onoliko novca koji pokriva projekte, koji su u potpunosti spremni za realizaciju. Nadalje, prioritet treba dati projektima koje je moguće okončati, tokom kalendarske godine, čime će u značajnoj mjeri biti smanjen i broj amandmana na naredni budžet", rekao je član skupštinske Komisije za budžet i dopredsjednik brčanskog Parlamenta, Ivica Filipović.

 

http://radiobrcko.ba/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com