Menu

Policija Brčko distrikta BiH i Crveni krst/križ Brčko distrikta BiH potpisali „Sporazum o saradnji“ Istaknuto

DSC 3222-678x381U prostorijama Policije Brčko distrikta BiH, upriličeno je svečano potpisivanje „Sporazuma o saradnji" između Policije Brčko distrikta BiH i Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH.

 

 

Ovim Sporazumom utvrđuje se saradnja između Policije Brčko distrikta BiH i Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH, u okviru zajedničkih interesa i ostvarivanja saradnje u izvršavanju poslova i zadataka propisanih zakonima, što podrazumijeva blagovremenu razmjenu informacija i podataka, saradnju u ostvarivanju pristupa i komunikacije sa različitim društvenim skupinama i zajednicama; pružanje obuke i treninga, te razmjena iskustava i unapređenje vještina; zajedničke aktivnosti, razmjena informacija i saradnja u području traženja nestalih iz perioda sukoba 1992. – 1995. godina, pružanje logističke podrške u skladu s potrebama i mogućnostima, u aktivnostima i zajedničkom djelovanju; podršku iz oblasti prve pooći Jedinici specijalne policije u visokorizičnim taktičkim situacijama i vježbama, u skladu sa planom i prethodnom procjenom; korištenje raspoložive opreme u skladu sa dostupnošću i mogućnostima, uz prethodno odobrenje i određivanje uslova korištenja; učestvovanje u zajedničkim projektima i provođenje zajedničkih projekata; saradnja i zajedničko djelovanje u kriznim situacijama, u skladu sa procjenom, nadležnostima i postojećim propisima; saradnja i zajedničko djelovanje u incidentima terorističkog karaktera, u skladu sa nadležnostima i postojećim propisima i standardnim operativnim procedurama (SOP – ovima); saradnja u aktivnostima vezanim za migracije stanovništva i drugo.

 

Sporazum su potpisali šef Policije gospodin Goran Pisić i sekretar Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH, gospodin Denis Šehanović.

 

http://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com