Menu

Obilježena godišnjica 108. pješačke brigade HVO Ravne Brčko Istaknuto

hvo0511-678x381Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO Ravne Brčko obilježila je 26. godišnjicu osnivanja 108. pješačke brigade HVO Ravne Brčko.

 

 

Obilježavanje je započelo Svetom misom za poginule i umrle hrvatske branitelje u Kapeli Sv. Ante u Donjem Zoviku. Nastavljeno je Opijelom i polaganjem vijenaca na Spomen obilježje poginulim braniteljima 108. pješačke brigade HVO Ravne Brčko na groblju u Donjem Zoviku.

 

Završna aktivnost bila je Svečana akademija upriličena u Domu kulture u Donjem Zoviku na kojoj je istaknuta važnost ove brigade tokom rata, njenom ratnom putu te braniteljima koji su svojim životima stali u odbranu svojih, prije svega, kućnih pragova, obitelji i rodbine.

 

I ovom prilikom je izražena želja i potreba da se prisutni podsjete tih vremena od prije 26 godine kada se pokrenulo zlo nad ovim prostorima i kada su iz nužde bili prisiljeni organizovati da bi odbranili svoja ognjišta, svoje živote i svoj narod.

 

Istaknuto je da je posebno potrebno prisjećati se poginulih branitelja i onoga što su oni učinili za ove prostore.

 

"Oni to zaslužuju. Da nije bilo njih i branitelja 108. brigade zajedno sa svim ostalim braniteljima vjerujte ne bi bilo ni nas danas ovdje, ne bi bilo ni Brčko distrikta, ni Bosne i Hercegovine", poručeno je sa obilježavanja 108. pješačke brigade HVO Ravne Brčko.

 

http://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com