Menu

JU Tehnička škola Brčko: "Kroz zaštitu okoliša do međuetničkog pomirenja" Istaknuto

u 4"Kroz zaštitu okoliša do međuetničkog pomirenja" je naziv projekta u kojem, pored učenika JU Tehnička škola Brčko učestvuje i Srednja škola Pere Zečevića iz Odžak, te Hemijska škola iz Tuzle, a pod pokroviteljstvom Centra za ekologiju i energiju Tuzla i uz finansijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

 

 

Naime, učenici Tehničke škole dobili su zadatak da očiste i urede atrijum svoje škole, koji je godinama bio neiskorišten, a kroz ovaj projekat odlučili su da rade na selekciji otpada i naprave komposter, kako bi skupljali organski otpad za dobijanje komposta koji bi služio za sadnju biljaka.

 

Učenici rade na projektu od februara ove godine, a finlizacija projekta je krajem maja.

 

U sklopu projekta učenici JU Tehnička škola napravili su klupe u školskoj radionici, te u svaku učionicu postavili kante samo za plastiku i napravili komposter od drvenih paleta, te ga postavili u školski atrijum.

 

"Slijedi još sadnja biljaka, čempresa i cvijeća u atrijumu čime bismo upotpunili njegov izgled i učinili ga mjestom prijatnim za boravak, kako učenika, tako i nastvnika ove škole".

 

u 1u 2u 3u 4

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com