Menu

Potvrđeno pisanje portala "infobrcko": Nakon izlaska SDS-a iz vlasti, brčanska Vlada u punom kapacitetu za petnaest dana Istaknuto

vladaNakon što je portal "infobrcko.com" pisao za ostavke ministara SDS-a i NDP-a u Vladi Brčko distrikta BiH to se i zvanično potvrdilo izjavom gradonačelnika Siniše Milića da će upražnjene pozicije u brčanskoj Vladi biti popunjene u narednih petnaest dana.

 

 

"Iskreno mi je veoma žao što su predstavnici SDS-a i NDP-a odbili naš prijedlog da budu dio srpske većine, odnosno ostanu u poziciji već su odlučili da u narednom periodu djeluju kao opozicija. Zajedno sa novoformiranom skupštinskom većinom već od sutra će biti usaglašavana imena novih članova Vlade Distrikta", kazao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

 

Novu skupštinsku većinu iz reda srpskog naroda čine SNSD, SP, PDP, te Uroš Vojnović zastupnik SDS-a.

 

Također, uskoro je očekivati u Skupštini Brčko distrikta BiH konačno rješenje pitanje afirmativnih glasova iz reda Hrvata.

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com