Menu

Hadžibeg u brčanskom Islahijetu Istaknuto

hadzibeg-knjiga-slika-678x381Bošnjačka zajednica kulture Preporod promovisala je tri knjige iz serije "Hadžibeg" uz najavu četvrte knjige autora Kemala Čopre.

 

 

Uzeir Hadžibeg zapravo je fiktivni lik kojeg je stvorio sarajevski pisac Kemal Čopra, no brojni obožavaoci priča dede Uzeira teško vjeruju da on nije stvaran.

 

"Sve je to slučajno, ustvari ništa nije slučajno. Moja ljubav prema književnosti, koju sam studirao i čitajući puno, dovelo je do toga da sve eskalira u liku Hadžibega" rekao je Kemal Čopra, pisac.

 

Starinski duh vratničke, ali i svih drugih sarajevskih mahala, oživio je Kemal Čopra uz priče Uzeira Hadžibega, osamdesetogodišnjeg dede koji je "po stare dane" odlučio postati pisac.

 

"Ljudi vole da čitaju ono u čemu se pronalaze. Knjiga Hadžibeg je upravo takva. Vrlo jednostavna a opet vrlo specifična zbog našeg bosanskog duha. Sadrži stare priče dede Uzeira koji na jedan mudar i pametan način govori o našem mentalitetu, karakteru našeg bosanskog naroda" rekla je Razija Čolaković, moderator.

 

Knjige iz serije Hadžibeg izdala je Izdavačka kuća Zoro iz Sarajeva. Knjige su promovisane u širom Bosne i Hercegovine kao i van naše zemlje.

 

http://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com