Menu

Nastavnici stručnih predmeta biće primljeni do kraja sedmice Istaknuto

obrazovanje Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade distrikta Niko Stoparić izjavio je danas da bi do kraja ove sedmice trebao biti riješen problem nedostaju
Prema njegovim riječima ovo odjeljenje je preduzelo sve neophodne mjere i radnje kako bi se problem nedostajućeg kadra riješio.

„Najdrastičniji primjer nedostatka nastavnika stručnih predmeta je u poljoprivrednoj i medicinskoj školi gdje se obrazuju farmaceutski tehničari i gdje učenici od početka škoske godine nemaju nastavu iz farmaceutske grupe predmeta", istakao je Stoparić.

On kaže da će menadžent Poljoprivredne i medicinske, kao i Tehničke škole u kojoj takođe nedostaju nastavnici iz stručne grupe predmeta, pozvati nezaposlene potrebnih stručnih kvalifikacija sa Zavoda za zapošljavanje, obaviti sa njima razgovore i u najkraćem vremenu izvršiti izbor kandidata u skladu sa zakonom.

Vlada distrikta Brčko je Odjeljenju za obrazovanje , na poslednjoj sjednici, odobrila angažovanje sedam lica po ugovoru o djelu kako bi se na taj način premostio nedostajući nastavni kadar u onim školama u kojima od početka školske godine nije bila zastupljena stručna nastava.

Na naše pitanje kako će biti nadoknađeni izgubljeni časovi Stoparić kaže da će to rješavati direktori, izabrani nastavnici i menadžment škola.

Šef Odjeljenja za obrazovanje nije nam mogao dati odgovor na pitanje, uputivši nas da na to pitanje tražimo odgovor od direktora škole , da li su učenici trećih i četvrtih razreda smjera farmaceutski tehničar danas na nastavi s obzirm da su na jučerašnjem protestu izjavili da na nastavu ne idu već sedam dana i da neće dolaziti u školu dok se ne riješi problem nedostajućih nastavnika.

Ovo pitanje postavili smo i direktoru Poljoprivredne i medicinske škole Seadu Bečiću koji nam je rekao da neće odgovarati na pitanja i da želi ostati po strani dok se sve ne završi , te da je o svemu pismeno i usmeno obavijestio Odjeljenje za obrazovanje.
(radiobrcko)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com