Menu

baner for web jpg

Brčko: Usvojena Odluka o kriterijima i načinu dodjele stipendija redovnim studentima, izdvojeno 300.000 KM Istaknuto

2018-07-12-senad osmanovicjpgVlada Brčko distrikta BiH usvojia je danas Odluku o kriterijima i načinu dodjele stipendija redovnim studentima Brčko distrikta BiH kao i Prijedlog odluke o visini i broju stipendija koje se dodjeljuju redovnim studentima za period od 1. 1. do 31.12. 2018. godine.

 

 

Šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović istakao je da je za ove namjene iz budžetskih sredstava izdvojeno 360.000 KM.

 

„Stipendije će biti isplaćivane deset mjeseci po 200 KM za redovne studente drugih i starijih godina, kao i učenicima generacije srednjih škola i učenicima koji su imali prosjek 5,00 tokom četverogodišnjeg školovanja. Bitnijih novina u usvojenim odlukama nema osim što je komisija dala prijedlog da porodica koja ima učenike u osnovnoj, srednjoj školi i na fakultetima ima određene benefite", istakao je Osmanović.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com