Menu

Grantovi za 69 mjesnih zajednica i udruženja iz Brčkog: Ukupan izdvojeni iznos za četvrti dio programa 608.750 KM Istaknuto

novacVlada Brčko distrikta BiH na današnjoj 49. vanrednoj sjednici usvojila je četvrti dio Programa utroška sredstava u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove, Pododjeljenju za podršku MZ, NVO i UG.

 

 

„Radi se o grantovima za 69 mjesnih zajednica i udruženja, a ukupan izdvojeni iznos za četvrti dio programa je 608.750 KM. Mi u ovoj godini imamo trend povećanja broja grantova, njih ukupno oko 400, a iznos sredstava je 3.700.000 KM", istakao je Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove.

 

On je dodao da Odjeljenje priprema izmjene zakona koji se tiče ove oblasti.

 

„Definisat će se oblasti od javnog interesa za Brčko distrikt BiH i nakon toga će uslijediti odluka o budžetskom sufinansiranju i finansiranju i svi grantovi koji se budu dijelili iz budžeta imat će svoju jasnu namjenu i morat će proći kroz javni poziv i jasno bodovanje, odnosno morat će imati svoju društvenu korist", zaključio je Blažić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com