Menu

Milić najavio da će Nacrt zakona o platama uskoro biti u skupštinskoj proceduri Istaknuto

sinisa milic gradonacelnikGradonačelnika Brčkog Siniša Milić najavio je da će Nacrt zakona o platama u javnoj upravi, koji se trenutno nalazi u fazi komentarisanja, na prvoj narednoj sjednici Vlade biti upućen u skupštinsku proceduru.

 

 

Odgovarajući danas na kritike dijela opozicije zašto ovaj zakon već nije usvojen, koje su iznesene na sjednici Skupštine Brčko distrikta, Milić je rekao da je Radna grupa pripremila Nacrt zakona o platama u javnoj upravi,

 

"Očigledno je da je predizborna kampanja već počela, a kritike dolaze od poslanika koji mandat koriste isključivo za vlastite potrebe, i koji su po tom osnovu za 12 godina mandata uzeli pola miliona KM paušala. Ako se uzme u obzir kako je takav poslanik radio za građane koji su mu dali povjerenje, onda je dobro da smo još živi", rekao je Milić za Srnu.

 

Milić je istakao da je siguran da će građani prepoznati takve, kako je naveo, "političare za vlastite potrebe i da će im uskratiti mogućnost da se dalje bogate na njihov račun".

 

On je naglasio da novi zakon o platama predviđa ujednačavanje plata u upravi i uvođenje minulog rada za sve zaposlene.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com