Menu

Građani Brčkog dobijaju ogradu oko Gradskog stadiona Istaknuto

stadion brckoVlada Brčko distrikta BiH polovinom februara ove godine raspisala je tender za izvođenje radova i postavljanje ograde oko Gradskog stadiona u Brčkom.

 

 

Nakon završetka tenderske procedure ugovor je zaključen početkom jula sa firmom "AsilTing" d.o.o. u vrijednosti od 179.181, 17 KM.

 

Podsjećamo, Gradski stadion u Brčkom, predviđenog kapaciteta od 16.000 gledalaca, nažalost, oko dvanaest godinama propada i pompezne najave da će BiH i Brčko dobiti jedan od najljepših stadiona pale su u vodu zbog nerazumijevanja tadašnje vlasti.

 

Do sada je u izgradnji stadiona, zapadna tribina, uloženo više od četiri miliona maraka, a mnogi stručnjaci su kazali da i ovo što je do sada izgrađeno velikim dijelom je uništeno zbog djelovanja vanjskih utjecaja što je prouzrokovalo ubrzano propadanje materijala.

 

Za završetak prve faze zapadne tribine kao i atletske staze itd. nedostaje još preko 11 miliona maraka što pokazuje dodatno sramotu grada i neizvjesnost kada bi se mogao očekivati završetak samo prve faze.

 

A, ovako je bio zamišljen brčanski Gradski stadion.

 

stadion-u-brckom-plan

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com