Menu

Savski cvijet 2018: Salon knjiga - VEČE BRČANSKIH PJESNIKA Istaknuto

Concurso-Caro-y-CuervoU okviru Brčanskog salona knjiga, a u nastojanju promoviranja čitanja, pisanja i objavljivanja poezije, u ponedjeljak 6. avgusta 2018. godine, s početkom u 19:30 sati, u Hotelu Grand Posavina, održat će se poetska veče pjesnika koji žive I rade u Brčko distriktu BiH.

 


Poeziju će govoriti Suada Kovačević, Suvad Alagić, Boris Marić, Ernad Osmić i Almir Zalihić.

 

Suada Malkoč Kovaĉević, rođena je u Dubravama, Bos. Gradiška. Pisanjem se bavi duži niz godina. Piše poeziju za djecu i odrasle. Objavljivala je radove u brojnim BH i regionalnim ĉasopisima. Ima jednu samostalnu zbirku poezije i četiri zajedničke.


Suvad Alagić je rođen 1961. godine. Piše pjesme, priče, romane i eseje. Po profesiji je novinar. Objavio je dvadesetak knjiga. Prevođen je na strane jezike.


Boris Marić je rođen 15. 11. 1981. Godine u Brčkom. Objavio je knjige poezije „Jedan" i „Uvod u san". Pjesme su mu prevođene na češki, danski slovenački, makedonski, njemački i engleski jezik. Objavljuje u štampanim i elektronskim časopisima za književnost i kulturu.


Ernad Osmić rođen je u Brčkom 1989. godine. U period od 1992. do 1999. godine živio je u Hamburgu, Njemačka. Dodiplomski i master studij završava u Tuzli na Filozofskom fakultetu na odsjeku za Bosanski jezik i književnost. Bavi se pisanjem poezije, kratkih priča, filmskih scenarija i eseja. Izdao je zbirku pjesama „Inat jezika" 2016. godine. Radovi su mu objavljivani u nekoliko časopisa, antologija i zbornika. Živi i uči u svom rodnom gradu na Savi.


Almir Zalihić je rođen 1960. godine u Mostaru. Završio je studij književnosti. Poeziju, prozu, esejistiku i književnu kritiku u listovima i časopisima objavljuje od 1980. godine. Bavi se antologičarskim radom. Zastupljen je u antologijama, čitankama, panoramama i izborima književnog stvaralaštva. Uredio je i priredio na stotine knjiga drugih autora. Prevođen je na desetak svjetskih jezika.. Bio je glavni i odgovorni urednik časopisa Život, te časopisa Mak . Ćlan je Društva pisaca BiH, Društva novinara BiH. Objavio je dvadeset knjiga i nekoliko udžbenika.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com