Menu

Ruskom piscu Zaharu Prilepinu OSA zabranila ulazak u BiH Istaknuto

zahar-prilepin 660x330Ruskom piscu Zaharu Prilepinu zabranjen je ulazak u BiH zbog navodnih sigurnosnih razloga, saznaje Srna.

 


Kako stoji u dokumentu kojeg prenosi RTRS, Obavještajno-sigurnosna služba BiH odredila je zabranu zbog "prijetnje po sigurnost BiH".

 

"Njegovo prisustvo na teritoriji Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju sigurnosti BiH, javnom poretku ili međunarodnim odnosima.

 

Prema medijskim izvještajima iz prošle godine, Prilepin, koji je poznat po podršci proruskih separatista na istoku Ukrajine, i sam je formirao bataljon u Donjecku, a o čemu postoje i snimci.

Ubrzo nakon toga, on je i sam ispričao da se u Donjecku bori od oktobra 2016. godine kao zamjenik komandanta bataljona.

 

Prilepin je trebalo sutra da učestvuje na književnoj večeri u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske u Banjoj Luci. Poznat je kao prijatelj Emira Kusturice i kao veliki ljubitelj Srbije i srpskog naroda.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com