Menu

Učenik u Drugoj osnovnoj školi Brčko pred očima drugih učenika skočio sa drugog sprata Istaknuto

drugaU Drugoj osnovnoj školi u Brčkom jutros je učenik sedmog razreda, najvjerovatnije zbog porodičnih problema i pritisaka skočio kroz prozor i pri padu na svu sreću slomio je ruku.

 

 

Šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović za "infobrcko.com" rekao je da se ovaj događaj desio pred sami početak nastave i u tom trenutku u učionici bilo je prisutno još djece.

 

"Učenik je, najvjerovatnije zbog porodičnih problema skočio kroz prozor i na svu sreću pao je na zemlju što je ublažilo pad i spriječilo ono najgore. Učenik je odličan, đak i nikada nije pravio probleme. Zadnje određeno vrijeme među učenicima je manje primjetno fizičko nasilje u odnosu na fizičko nasilje. Nažalost, psihičko stanje izaziva haus u glavama mališana. Apelujem na roditelje da povedu računa i prate s kim se njihova djeca druže, kakve i kako koriste društvene mreže i sl. Djeca koja su vidjela skok kroz prozor zasigurno je djelovalo negativno na njih i njima će se pristupiti kako bi se otklonio ili ublažio nastali stres", rekao je Osmanović.

 

"Pored naših institucija roditelji moraju paziti i voditi brigu kako odgajaju svoju djecu i ne treba tražiti od djece nešto više kako bi u društvu bili neko i nešto. Neka usklade zahtjeve spram mogućnosti koja njihova djeca imaju. Zahtjevati nešto više od toga kod djece zna izazivati psihološke stresove. Takođe, mi ćemo sa pshiolozima održati sastanak kako bi se obavila komunikacija i sa roditeljima, a sve u cilju sprječavanja ovakvih i slični događaja.", rekao je Osmanović.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com