Menu

Brčko: Dodijeljeno 6 certifikata za medicinare hitne medicinske pomoći Istaknuto

z7Javna zdravstvena ustanova „Zdravstveni centar Brčko" upriličila je svečanu dodjelu certifikata za šest medicinskih setara i tehničara koji su uspješno završili edukaciju hitnog medicinskog tehničara, odnosno sestre u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

 

 

Obuka je trajala dva mjeseca i omogućila medicinarima sticanje novih vještina i znanja koja će im koristiti u daljem radu na poslovima u službi hitne medicinske pomoći u Brčkom.

 

"Važno je medicinski tehničari koji su i kroz svoje školovanje imali priliku o tome da uče da na licu mjesta odnosno na terenu gdje treba ukazati hitnu medicinsku pomoć steknu na licu mjesta obuku i vide na koji način je najbolje reagovati za pacijenta i njegovo zdravlje" rekao je Nihad Šibonjić, direktor JZU „Zdravstveni centar Brčko".

 

"Tamo smo načili šta znači i kako izgleda timski rad , dok ovdje na terenu izlazimo samo vozač i ja , što je ogromna razlika. Nemamo doktora na terenu , nemamo nekoga ko nam može pomoći ovdje da primijenimo ono što smo naučili u Sarajevu tokom obuke" rekao je Mirza Kusturica, medicinski tehničar Hitna medicinska pomoć Brčko distrikt.

 

Nadležni Doma zdravlja ističu da će se praksa odlaska medicinskog osoblja na obuke nastaviti kako bi zdravstveni radnici mogli kvalitetnije pomoći bolesnim i povrijeđenim pacijentima, te pružiti i građanima kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

http://brcko.tv

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com