Menu

Pobjednici WORLD OPEN-a: Članovi plesnog kluba Mambo iz Brčkog ostvarili vrhunski rezultat u Zagrebu Istaknuto

mambo5Najtrofejniji sportski plesni par Plesnog kluba „Mambo" iz Brčkog – Giacomo Lazzarini i Roberta Benedetti juče su u Domu sportova u Zagrebu pobijedili na prestižnom međunarodnom takmičenju WDSF World Open Croatian Trophy 2018 u kategoriji latino-američkih plesova.

 

 

Na takmičenju je u ovoj kategoriji učestvovalo više od 70 plesnih parova iz više od 20 zemalja, a plesači koji su članovi brčanskog „Mamba" još jednom su pokazali svo svoje umijeće i raskoš plesnih pokreta, te osvojili srca sudija i zagrebačke publike.

 

U ukupnom poretku, drugo mjesto pripalo je rumunskom paru Grigore i Filipescu, treće ruskom paru Koptev i Atamanasev, zatim na četvrtom mjestu Liskovsky i Zaputaireva koji plešu za Izrael, na petom plesni par iz Albanije Civita i De Mitri i na šestom mjestu Bogdan i Ulvich koji plešu za Moldaviju.

 

Giacomo i Roberta bili su jedini bh predstavnici, što im je bio dodatni podstrek da svom klubu i državi za koju plešu donesu još jedan pehar.

 

Nakon Zagreba, slijede opsežne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Ostravi u Češkoj, koje je zakazano za 6. oktobar.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com