Menu

Policija Distrikta zahvalila medijima na korektnoj saradnji Istaknuto

0911policija-678x381Policija Brčko distrikta sutra obilježava 18. godišnjicu postojanja. Tim povodom bit će upriličeno nekoliko aktivnosti o kojima su danas govorili šef Policije i njegov zamjenik.

 

 

Jedna od aktivnosti vezanih za obilježavanje 18 godina Policije Brčko distrikta bila je i podjela zahvalnica medijskim kućama i informativnim portalima. Tom prilikom šef Policije Brčko distrikta istakao je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom medija i brčanske Policije.

 

"Pokušavamo da kao agencija budemo prisutni kroz medije a ne pojedinačno, da kroz naše aktivnosti budemo bliži zajednici i građanima. Policije Brčko distrikta BiH je u pravom smislu prva multietnička policija unutar BiH. Ona jeste najmanja policijska agencija ali je jedna od najstarijih multietničkih u BiH i iz tog razloga saradnja sa medijima i zajednicom nam je jako potrebna" rekao je Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta BiH.

 

Početak sutrašnjeg obilježavanja godišnjice Policije Brčko distrikta planiran je od 10:00 sati na Trgu mladih ispred zgrade Policije.

 

"Kao i svake godine organizujemo POLICE FEST. Osnovni cilj je prezentacija policije uklopljena u projekat rada policije u zajednici. Bitno nam je da na POLICE FEST-u i ove godine imamo pripadnike susjednih policijskih agencija: Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Tuzlanskog kantona, pripadnike Granične policije. Program će trajati od 10:00 do 12:00 sati uz izložene štandove na pješačkoj zoni" rekao je Senad Jašarević, zamjenik šefa Policije Brčko distrikta BiH.

 

Nakon POLICE FEST-a u Domu kulture je u čast 18 godina Policije Brčko distrikta BiH planirana Svečana akademija.

 

http://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com