Menu

Zakletvu položili Šadić i Vrhovac Istaknuto

Foto-33.-sjednica-skupštine-696x464Pred zastupnicima na današnjoj redovnoj sjednici brčanskog Parlamenta, svečanu zakletvu su položili novoimenovani glavni koordinator Vlade Sead Šadić i novi šef Odjeljenja za izbjegla i raseljena lica, Petar Vrhovac.

 

 

Potom su zastupnici usvojili nekoliko odluka o javnom interesu, te informaciju o dokumentu okvirnog trogodišnjeg budžeta Distrikta.

 

Završni dio zasjedanja protekao je u diskusijama o Informaciji o realizaciji kapitalnog projekta izgradnje vodovodne mreže na potezu Brod-Majezijski put, što je predložio zastupnik Halil Ljuca.

 

«Ova informacija, kroz diskusije koje su uslijedile, poprimila je prizvuke predizborne kampanje. Smatram da je pitanje vodosnadbijevanja svih dijelova Distrikta izuzetno važno, no ukoliko se sa ovim pitanje čekalo toliko dugo, moglo se izbjeći do okončanja oktobarskih izbora», rekao je predsjedavajući sjednice, dopredsjednik Skupštine, Ivica Filipović.

 

http://radiobrcko.ba

Foto:Otisak

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com