Menu

U Maoči svečano obilježeno nastupanje nove 1440. hidžretske godine /FOTO/ Istaknuto

m 1U organizaciji Udruženja žena "Badarka" Maoča, u srijedu, 12. septembra 2018. godine, u prostorijama Doma kulture Maoča, svečanom akademijom obilježeno je nastupanje nove 1440. hidžretske godine.

 


Imami iz Maoče, Uzeir ef.Hasikić i Asmir ef.Bekrić, na početku programa obratili su se prisutnima govorom o hidžri – jednom od najvažnijih događaja u historiji islama te porukama koje proizilaze iz iste.


"Nama ovdje u Bosni, ovdje u našim mjestima i nama je potrebna Hidžra. Ne ona da napustimo svoje mjesto, jer mi u našim mjestima, Bogu hvala imamo pravo na slobodu vjere i ispoljavanja, nego nam treba hidžra pomoću koje ćemo napustiti loša djela i grijehe koje sve više činimo", naglasio je Asmir ef.Bekrić.


U nastavku programa prisutni su imali priliku slušati učenje ajeta Časnog Kur'ana, ilahije i kaside te recitacije koje su izveli članovi hora iz oba džemata u Maoči.


Vrijedne članice Udruženja žena "Badarka" Maoča za sve prisutne goste i učesnike priredile su večeru, tradicionalna slatka jela i kahvu.

 

m 1m 2m 3m 4m 5m 6m 7m 8

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com