Menu

Brčko: Novčane nagrade za studente generacije i prvog ciklusa studija Istaknuto

universita-studenti-488x255Na današnjoj sjednici Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija s pozicije grantovi neprofitnim organizacijama u 2018. godini u Odjeljenju za obrazovanje. Riječ je o pomoći u radu visokoškolskim ustanovama. Za Mostarsko sveučilište izdvojene su 84.000 KM, Prirodno-matematički i poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu 167.000 KM i Ekonomski fakultet Univerziteta Istočno Sarajevo 192.000 KM.

 

 

Usvojen je i Prijedlog odluke o kriterijima za dodjelu novčane nagrade za studente generacije i prvog ciklusa studija s područja Brčko distrikta BiH, kao i Odluka o utvrđivanju kriterija za korištenje novčanih sredstava s pozicije ostali grantovi pojedincima odobrenim Budžetom Brčko distrikta BiH za 2018. godinu u ovom odjeljenju.

 

Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje, rekao je da su novčana sredstva predviđena za nagrade studentima generacija 5.000 KM.

 

„Kada je riječ o učenicima generacija srednjih škola, predviđena sredstva su 2.000 KM. Kako imamo 4 srednje škole, svaki učenik generacije dobije 500 KM. Kada je riječ o učenicima osnovnih škola, imamo 12 osnovnih škola, a predviđena sredstva su 3.600 KM, odnosno 300 KM po učeniku", dodao je Osmanović.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com