Menu

Brčak Zlatko Pašalić: STRAY COLORS sa bosanskom dušom Istaknuto

zlatkoSudbina bosanskih porodica sa početka proteklog rata dovela je tada još dvogodišnjeg Brčaka Zlatka Pašalića u Njemačku, u Minhen u kojem živi već 25 godina. Zlatkovi roditelji, Ado i Dušica na vrijeme su kod njega prepoznali sklonost ka muzici i njegov obećavajući potencijal da svoju karijeru gradi u ovoj branši.

 

 

Zlatkov muzički put započinje prije desetak godina, kada je još bio u gimnazijskim danima; jedan je od osnivača Minhenske grupe „Lucky Fish", sa kojima je snimio tri CD-a. Nakon toga započinje njegov zreliji muzički put i prije sedam godina zajedno sa Sinn Rudigerom formira grupu „Stray Colors" koja 2012.godine snima prvi CD pod istoimenim nazivom.

 

Zanimljivo je da već iduće godine, na Zlatkov nagovor snimaju single CD na našem jeziku pod nazivom „Pada kiša". Grupa je nastupila na mnogobrojnim festivalima po Njemačkoj, Francuskoj, Austriji i Švicarskoj i imale je i „live" nastupe na regionalnim radio i tv stanicama u Bavarskoj, pa se mogu svrstati u red nadolazećih muzičkih talenata u Njemačkoj.

 

Zlatko je jedan od lidera ove grupe, cijenjeni tekstopisac i muzičar na minhenskoj muzičkoj sceni. Sarađuje sa brojnim kantautorima i grupama kao što su Sarah Sophie, Tuo, i drugi. Novi CD su izdali u junu ove godine i trenutno ovaj CD ima jako dobre kritike u muzičkim časopisima i web stranicama, a pjesme sa ovog CD-a se uveliko vrte na poznatim radio stanicama u Njemačkoj.

 

Slobodno se može reči da se u pjesmama „Stray Colorsa" osjeti i uticaj Bosne i Balkana koji Zlatko svakako povremeno unosi u svoje pjesme. Brčko nije zaboravio i voli doći u njega, iako je premali bio da bi ga pamtio iz onih boljih vremena, kada ga je sa roditeljima morao napustiti. Poželimo mu još puno uspjeha, a njegova želja je da svira i u rodnom Brčkom, barem na ovim našim brčanskim proljetnim ili ljetnim manifestacijama.

 

http://brcanskiforum.com

 

 http://straycolors.de/info/

 https://www.facebook.com/StrayColors/

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com