Menu

Amica Brčko nizom zanimljivih aktivnosti obilježila Međunarodnu sedmicu djeteta Istaknuto

am87Kuća za mlade „Prijateljstvo" Amica Brčko, nizom zanimljivih aktivnosti, danas je obilježila Međunarodnu sedmicu djeteta, s ciljem da se podsjeti i ukaže na prava djece.

 

 

„Sedmica djeteta, koja se inače obilježava svake prve sedmice u mjesecu oktobru, ima za cilj da nas podsjeti na prava djece i na važnost poštivanja Konvencije djeteta, kako bi se na što bolji i kvalitetniji način unaprijedio život svakog djeteta", izjavila je koordinatorica Kuće za mlade „Prijateljstvo" Amica Brčko, Almedina Lević.

 

Učitelji Kuće za mlade „Prijateljstvo" Amica Brčko osmilili su aktivnosti koje su uljepšale dan koji pripada samo djeci, a glavni događaj bilo je glasanje putem kojeg su djeca izrazila svoje želje.

 

„Djeca glasaju u Amici" je mali projekat koji smo željeli vidimo šta to naša djeca, a i njihovi roditelji žele, da li su zadovoljni našim radom i šta bi promjenili. Glasanje je bilo anonimno i sve želje, nakon glasanja, postavljene su na „drvo želja" dodala je koordinatorica Lević.

 

Sa učiteljicim kreativne sekcije djeca su pravila zid želja i pozdrava, učiteljica matematičke sekcije pobrinula se za simboličan crtež planete Zemlje, dok su sa učiteljicom novinarske sekcije mališani zabilježili sva dešavanja i pretvorili ih u male kreative radove.

 

Nakon kreativnog rada, igre i zabave uslijedila je zakuska za djecu i roditelje.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com