Menu

Brčaci se obradovali: Javni poziv za samozapošljavanje u narednih mjesec dana Istaknuto

radostZavod za zapošljavanje Brčko distrikta i ove godine planira realizovati program samozapošljavanja. Na osnovu odluke Vlade Brčko distrikta javni poziv bi trebao biti raspisan u narednih mjesec dana.

 

 

Za program samozapošljavanja obezbijeđeno je 575.000 maraka. Uslovi za one koji odluče aplicirati za ovaj program su slični kao i prethodnih godina.

 

"Maksimalan iznos za firme koje će tek da budu osnovane je 15.000 maraka, dok je za firme koje su osnovane od početka godine do dana objavljivanja poziva 10.000 maraka. Odnos ukupnih sredstava je 90:10 u korist firmi koje će tek da budu osnovane" rekao je Vlado Jevtić, direktor Zavoda za zapošljavanje.

 

Ovo je peti po redu program samozapošljavanja i njihovi efekti su za sada zadovoljavajući.

 

"Ja sam dobio 10.000 maraka inicijalnih sredstava za nabavku mašina i opreme. Sve je već utrošeno za pokretanje biznisa. Koliko ja raspolažem podacima Brčko distrikt je jedina sredina koja izdvaja toliko sredstava za samozapošljavanje. U Federaciji BiH je taj iznos oko 2.000, a u Republici Srpskoj je do 2.000 maraka" rekao je Željko Novaković, korisnik programa samozapošljavanja.

 

"Odjeljenje zajedno sa Zavodom za zapošljavanje kontroliše rad preduzeća koja su osnovana ili koja su počela sa radom po programu samozapošljavanja i rezultati su dobri. Ukupno do sada, kroz ovaj program, 248 preduzetnika krenulo sa sredstvima iz ovog programa" rekao je Pero Gudeljević, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu.

 

Pored programa samozapošljavanja u privredi tokom godine bi trebao biti realizovan sličan program i u oblasti poljoprivrede za koji je također obezbijeđeno 500.000 maraka.

 

http://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com