Menu

Susreti pozorišta u Brčkom 15. novembra Istaknuto

MIRNA BOSNA XXXIV-750x497Ovogodišnji 35. Susreti pozorišta/ kazališta u Brčkom, regionalnog nivoa, počinju u četvrtak naveče, 15. novembra, u Domu kulture.

 

 

Selektor 35. Susreta, prof. Željko Mitrović je, u izjavi za Radio Brčko Distrikt kazao da je u konkurenciji 20-ak predstava. Prema njegovim riječima, teme su savremene i vezane za sudbinu običnog čovjeka, njegovu današnju poziciju u društvu, porodicu, ali i teme klasika provučene kroz današnji kontekst življenja.

 

Mitrović je još kazao da se finansijska kriza u pozorištima ne odražava toliko na velike kuće, koliko na manja pozorišta.

 

Prema odluci Organizacijskog odbora čiji je predsjednik gradonačelnik Siniša Milić, i ove godine u zvaničnom dijelu repertoara igra osam predstava, a direktor Festivala pozorišta/ kazališta u Brčkom je Jakov Amidžić.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com